Ce da valoare unei sedinte?

Ce da valoare unei sedinte? Ai mai jos trei variante de raspuns.

Bifeaza una dintre ele sau spune cu vorbele tale ce crezi despre acest subiect. Aminteste-ti ca sedinta este un mod scump de a folosi timpul (inmulteste valoarea in bani a unei ore de lucru cu numarul de participanti si cu numarul de ore de sedinta si afli exact cat este costul unei sedinte).

Ai raspuns? Multumesc. Cele mai multe sedinte la care am participat eu au fost despre rezultate si toata discutia, mai mult sau mai putin eficienta, a fost despre ce s-a realizat si despre ce urmeaza sa se realizeze. Cele mai memorabile sedinte la care am participat, insa, au fost SI despre asta si, in plus, au creat o experienta placuta pentru mine, ca participant. Dincolo de date, fapte, planuri, actiuni importante din perspectiva activitatii de zi cu zi, este la fel de important ca sedinta sa creeze o experineta de calitate.

Acum, spune-mi, de cate ori ai fost la sedinte care, indiferent de durata lor, ti-au oferit doar informatii pe care le puteai primi si prin email sau chiar SMS? Cum te-ai simtit dupa ce ai participat la ele? Citeam, mai zilele trecute un articol foarte interesant (How to design meetings your team will want to attend – Marion Barraud) despre cum sa gandesti si sa gestionezi o sedinta care sa creeze o experienta de calitate pentru participanti si asta mi-a adus aminte de preocuparea mea de baza, managementul timpului.

Vin in completarea articolului indicat mai sus, pe care il recomand cu caldura tuturor celor care au de “tinut” sedinte, cu 2 sugestii personale sau interpretari pe care te invit sa le incluzi in gandirea viitoarelor tale sedinte:

  1. Pleaca in elaborarea planului de sedinta de la importanta subiectului si nu de la timp. Cele mai multe sedinte pe care le cunosc sunt ori inghesuite ori labartate in timpul dintre alte activitati. Daca esti “seful” si ai trei sferturi de ora libere, cel mai probabil vei organiza o sedinta de exact trei sferturi de ora, indifferent daca ai de vorbit despre strategia de vanzare a celei main oi promotii sau despre prezentarea rezultatelor promotiei anterioare. As pune pariu ca ti-ai folosi toata creativitatea pentru a inventa puncte de discutat, suficiente pentru a ocupa tot timpul sau, daca subiectul e complex, ti-ai utiliza toata autoritatea pentru a inchide toate gurile care ar avea ceva de spus. Asta pentru ca tu ai 45 de minute, nu-i asa?
  2. Imparte timpul “frateste” cu ceilalti participanti. Aminteste-ti ca “ceilalti” sunt colegii tai si ca sigur au si ei ceva de spus despre subiectul in discutie.

Ce vrei sa se spuna despre sedintele organizate de tine? Raspunde mai jos (poti bifa si mai multe raspunsuri) si verifica dupa cateva sedinte daca ai reusit!

Idei indraznete si decizii intelepte.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Importanta Time Management-ului
time-management
În zilele noastre, timpul a devenit o resursă greu de găsit. Petrecem timp tranzitând spaţiul numit generic muncă, îndeplinind diferite sarcini necesare menţinerii sau dezvoltării carierei, apoi ni-l dedicăm activităţilor casnice sau private. Există un principiu cunoscut sub numele de Principiul lui Pareto sau regula 80:20. Acest principiu spune că 80% din ceea ce realizăm într-o zi este produs cu 20% din efortul depus. Restul de 80% din efort generează diferenţa de 20% din rezultate.
%d bloggers like this: