2. In ce zona te afli?

2. In ce zona te afli?

2. In ce zona te afli?

“Un vapor aflat in port este in siguranta, dar nu pentru asta a fost vaporul construit”William Shedd

Ca Manager de Vanzari te vei putea gasi intr-una din urmatoarele 3 zone de actiune: zona de confort, zona de intindere sau zona de panica. Care este zona in care, aflandu-te, poti sa ai cel mai mare impact asupra nivelulului de performanta?

2

 

ZONA de CONFORT:

In aceasta zona te simti increzator, sigur pe tine, in siguranta, informat, calm si, bineinteles, confortabil. Totusi, daca petreci prea mult timp in aceasta zona poti sa aluneci catre automultumire si chiar plictiseala. Acest fenomen poate sa conduca la reducerea standardelor si scaderea performantei. Iti suna cunoscut?

 

ZONA de INTINDERE:

Cand te gasesti in aceasta zona incepi sa simti presiune, ceva stres, creste niveluld e adrenalina, surescitare, tensiune, anxietate, parca nu le mai poti controla pe toate, apar necunoscute iar cursul actiunile tale nu mai este chiar atat de clar. La inceput, increderea ta va scadea si, pe masura ce vei intalni noi situatii, timpul petrecut la munca va fi mai mare. Cu toate acestea, te vei simti mai implicat in activitate si vei fi provocat de noile sarcini. Cum te face sa te simti perspectiva petrecerii timpului in aceasta zona?

ZONA de PANICA:

Cand intri in zona de panica chiar si nivelul tau de inteligenta scade, poti ramane incremenit in inactiune, simti ca nu mai ai niciun control, nu mai analizezi corect situatiile intalnite, esti cuprins de anxietate, esti stresat si tot ce iti doresti este sa reusesti cumva sa te retragi in zona ta de confort. Unii dintre noi, aflati in zona de panica, pot deveni agresivi, in timp ce altii se retrag in ei. Cu siguranta, niciuna dintre situatii nu este buna.

Pentru impulsionarea dezvoltarii personale, cea mai buna zona este cea de INTINDERE. Aici manifesti cea mai mare dorinta de invatare. In ZONA de PANICA esti incapabil sa inveti ceva nou, iar, daca stai in ZONA de CONFORT, nu ai dorinta sa inveti ceva nou. Doar in ZONA de INTINDERE esti dispus sa-ti asumi riscuri si sa experimentezi noi metode de a face lucrurile. Cand incepi o cariera te gasesti, inevitabil, in ZONA de INTINDERE si, pe masura ce rolul pe care il ai de indeplinit iti devine familiar iar responsabilitatile devin rutina, ceea ce fusese la inceput ZONA de INTINDERE devine ZONA de CONFORT. Pentru a nu cadea in capcana automultumirii si a plictiselii este nevoie sa te intorci intr-o ZONA de INTINDERE si sa incerci sa inveti si sa faci lucruri noi. Pentru a lucra la adevaratul tau potential este necesar sa fi mereu in miscare.

Imi doresc sa gasesti in capitolele de fata modalitati de a te pozitia in ZONA de INTINDERE si sa dobandesti noi abilitati care sa-ti imbunatateasca stilul de conducere.

cap2

Idei indraznete si decizii intelepte.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Importanta Time Management-ului
time-management
În zilele noastre, timpul a devenit o resursă greu de găsit. Petrecem timp tranzitând spaţiul numit generic muncă, îndeplinind diferite sarcini necesare menţinerii sau dezvoltării carierei, apoi ni-l dedicăm activităţilor casnice sau private. Există un principiu cunoscut sub numele de Principiul lui Pareto sau regula 80:20. Acest principiu spune că 80% din ceea ce realizăm într-o zi este produs cu 20% din efortul depus. Restul de 80% din efort generează diferenţa de 20% din rezultate.
%d bloggers like this: