3 categorii de oameni de care sa fugi

3 categorii de oameni de care sa fugi

3 categorii de oameni de care sa fugi

Fiecare dintre noi avem „pacatele noastre” si defilam cu ele printre oamenii cu care interactionam. In cariera si in viata am intalnit toate tipologiile posibile de oameni. In ultimii 20 de ani am interactionat cu peste 8000 de oameni din diferite colturi ale tarii, la ei in zona sau pe teren neutru. Pe cei pe care mi-as dori sa nu-i mai intalnesc i-au grupat in 3 categorii.

1. Categoria „N-AM NIMIC IMPOTRIVA”

Din aceasta categorie fac parte acei oameni care in fata oricarei initiative, a oricarei incercari de a face ceva, sunt pasivi. Nu au suficienta tarie de caracter cat sa te contrazica, nici suficienta inteligenta cat sa gandeasca la cum sa duca la bun sfarsit ceea ce le propui si, in consecinta, se pozitioneaza ca aceia care nu au nimic impotriva. Joaca la sigur. Nu se implica, dar nici nu li se poate reprosa ca au refuzat ceva.

2. Categoria „IN PRINCIPIU”

Acesti oameni nu fac nimic, niciodata. Sunt idiotii care doar macane. Ei doar teoretizeaza, insa chiar si asta doar pentru a putea sa amane ceea ce li se cere. Pentru ei toate s-au intamplat sau se vor intampla…in principiu. Da, am folosit intentionat trecutul si viitorul pentru ca ei, de fapt, nu fac nimic, ci doar amana lucrurile. Ca sa mascheze si mai mult acest comportament, arunca cu invective asupra a tot ceea ce fac ceilalti, gasindu-le in permanenta hibe si bube.

3. Categoria „IN PRINCIPIU, N-AM NIMIC IMPOTRIVA”

Cireasa de pe tort. Creme de la creme. Dobitocii, dobitocilor. Habar n-am ce mama dr…lui vor sa demonstreze cu asta. Sunt cei mai periculosi dintre cei pe care i-am intalnit. Stai si gandeste-te: de fapt care e pozitia lor? La ce sunt ei PENTRU si la ce IMPOTRIVA? Cum poti interactiona cu acestia?

Dragilor, imi permit un sfat: cand ii intalniti, lasati-i in mocirla lor si cautati pe unii cu care, macar, sa stiti pe ce picior dansati.

Idei indraznete si decizii intelepte

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Importanta Time Management-ului
time-management
În zilele noastre, timpul a devenit o resursă greu de găsit. Petrecem timp tranzitând spaţiul numit generic muncă, îndeplinind diferite sarcini necesare menţinerii sau dezvoltării carierei, apoi ni-l dedicăm activităţilor casnice sau private. Există un principiu cunoscut sub numele de Principiul lui Pareto sau regula 80:20. Acest principiu spune că 80% din ceea ce realizăm într-o zi este produs cu 20% din efortul depus. Restul de 80% din efort generează diferenţa de 20% din rezultate.
%d bloggers like this: