6 convingeri toxice care iti spulbera visele

6 convingeri toxice care iti spulbera visele

6 convingeri toxice care iti spulbera visele

Deseori, singura bariera dintre tine si succesul tau este ridicata de propriile tale conceptii. Daca nu-ti controlezi gandurile, ele te vor controla pe tine. Atunci cand se intampla asta, iti vei forma tone de convingeri toxice care iti vor vicia viata si iti vor limita perspectivele. In aceasta temnita mentala ai sa-i regasesti pe multi dintre cunoscutii tai si, uneori, te vei descoperi si pe tine. Daca vei recunoaste vreuna dintre afirmatiile de mai jos, este timpul sa rupi gratiile acestei temnite si sa te eliberezi din ea.

1. “Nu este momentul potrivit.”

Amanarile sunt o boala periculoasa si, daca nu faci ceva in aceasta privinta, vor spulbera toate visele tale. Saltul catre realizari deosebite poate inhiba orice minte pentru ca inseamna sa fii dispus sa parasesti zona ta de confort si sa infrunti necunoscutul.

Iti place sau nu, orice realizare remarcabila presupune o perioada de disconfort. Din fericire, rezultatul final merita orice efort. Primul lucru pe care il ai de facut, dupa ce ti-ai stabilit obiectivele, este sa incetezi sa mai crezi ca astazi NU este ziua potrivita sa incepi.

Bazandu-ma pe experienta personala, renuntarea la vise este intotdeauna o decizie proasta. Zidul pe care il construiesti singur este sustinut doar de convingerile tale eronate. Nu exista niciun alt moment mai potrivit decat ASTAZI, ACUM.

Te rog sa accepti ideea ca este de preferat sa incepi acum, eventual sa esuezi si sa te ridici din nou, mai puternic si mai intelept, decat sa astepti momentul perfect (care nu mai vine niciodata).

2. “Nu sunt suficient de bun.”

O astfel de convingere, bazata doar pe opinia ta, te va bloca. Lipsa de incredere de sine poate fi extrem de daunatoare, dar, in realitate, nu exista motive temeinice sa nu crezi in tine. TU trebuie sa fii primul care crede in abilitatile pe care le ai.

Odata ce ai inceput sa crezi ceva, restul actiunilor se vor adapta acelei presupuneri. “Sunt destul de bun” sau “Nu ma pot descurca” sunt doar anumite stari de spirit si nu adevaruri absolute. Iata de ce trebuie sa crezi in competentele tale chiar si in cele mai grele momente din viata. Increderea de sine iti confera forta necesara depasirii testelor pe care viata ti le presara in viata.

“Daca tu crezi ca poti sau crezi ca nu poti – ai dreptate” – Henry Ford

3. “Eu nu sunt un expert”

In mintea multora exista presupunerea bizara ca, pentru a ti se permite sa faci ceva, trebuie sa fii extraordinar de bun in acea privinta. Aceasta presupunere ne duce la concluzia lipsita de sens ca expertii, pur si simplu, se nasc experti. In realitate, cu totii stim ca, daca te apuci de un lucru, faci cateva incercari, te dezvolti si dupa un anumit timp devii priceput si experimentat in a face acel lucru.

Tocmai momentul cand nu stii nimic despre ceva este momentul perfect sa incepi sa faci acel ceva. Cateodata, traim cu impresia ca succesul apare peste noapte. In realitate, in spatele fiecarui expert este o intreaga o poveste a unui incepator care a gasit mereu calea sa depaseasca nenumarate greutati si esecuri, invatand din ele si muncind din greu pentru a deveni expertul de astazi.

4. “Cu siguranta voi esua.”

E imposibil sa prezici viitorul, cu toate acestea cunosc destui oameni care nu au nicio rezerva in a vorbi oricui despre cum isi imagineaza ei dezastrul din viitor. E posibil ca orice proiect nou pe care il ai sa se dovedeasca un esec, insa este la fel de probabil sa fie si un succes. In realitate, toti oamenii de succes pe care i-am intalnit mi-au vorbit despre esec ca despre o parte inseparabila din succesul lor. Nu pot exista decat impreuna.

Ceea ce trebuie sa te educi sa crezi este ca esecul este doar de moment. Chiar daca, uneori, ti-e greu sa crezi asta, distanta dintre esec si succes este mult mai mica decat iti imaginezi. E suficient sa nu renunti si sa mai incerci o data. Chiar mai amar decat esecul este gandul “Dar daca…as mai fi incercat o data? Poate atunci as fi reusit.” N-ai de unde sa stii daca nu incerci.

5. “Am sa incep imediat ce am sa am mai mult/multi/multa…”

…Timp, bani, vointa? De fapt, nicio astfel de resursa nu va aparea din senin. E nevoie de munca si perseverenta. Trebuie sa renunti la convingerea ca un mediu mai propice pentru succes este rezultatul unei intamplari.

Pentru a avea mai mult timp trebuie sa elimini toate activitatile inutile si sa inveti sa spui nu. Pentru mai multi bani trebuie sa inveti sa-ti gestionezi fiecare leu si sa-i dai valoare. Este exact la fel ca si in cazul vointei – ea trebuie castigata, nu o primesti de undeva. Dupa ce vei intelege ca tu esti stapanul incontestabil al universului tau, vei fi facut primul pas spre succesul tau.

6. “Eu n-am noroc.”

In timp ce oamenii de success stiu ca totul este rezultatul combinarii deciziilor cu munca grea, ceilalti cred, despre primii, ca au avut un noroc fenomenal. Da, norocul are rolul sau, dar este doar o picatura in oceanul de munca sustinuta, atitudine de invingator si perseverenta care inconjoara succesul.

Iti recomand sa excluzi norocul din viziunea ta. Pleaca de la premisa ca norocul nu conteaza deloc si ca totul poate fi influentat de actiunile tale. Asa vei putea sa te bucuri pe deplin de realizarile tale, pe masura ce eforturile tale se vor regasi in rezultatele obtinute.

Idei îndrăzneţe şi decizii înţelepte.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Importanta Time Management-ului
time-management
În zilele noastre, timpul a devenit o resursă greu de găsit. Petrecem timp tranzitând spaţiul numit generic muncă, îndeplinind diferite sarcini necesare menţinerii sau dezvoltării carierei, apoi ni-l dedicăm activităţilor casnice sau private. Există un principiu cunoscut sub numele de Principiul lui Pareto sau regula 80:20. Acest principiu spune că 80% din ceea ce realizăm într-o zi este produs cu 20% din efortul depus. Restul de 80% din efort generează diferenţa de 20% din rezultate.
%d bloggers like this: