8,5 ingrediente ale carierei lui Cosmin Dita

8,5 ingrediente ale carierei lui Cosmin Dita

8,5 ingrediente ale carierei lui Cosmin Dita

8,5 ingrediente ale carierei lui Cosmin Dita este felul meu de a transmite cat de mult apreciez lipsa jumatatilor de masura in ceea ce face Cosmin. Atunci cand am gandit titlul eram curios sa vad cum o trateaza pe asta :). Dar, am vazut repede ca re o rezolvare si pentru asta. Numele adresei site-ului nu intelege virgula, asa ca in adresa citesc 85. M-am resemnat, n-am ce face, nu admite jumatati de masura si pace :).

Aaaa…si este felul meu de a ma razbuna pentru prima impresie pe care mi-a lasat-o Cosmin, de asemenea. Era iarna si am traversat jumatate de Oltenia pentru a-l cunoaste pe Agency Managerul branch-ului Slatina. L-am cunoscut…vorbind…mereu. M-a ignorat cu mult talent. Ori de cate ori voiam sa spun ceva, el incepea o discutie noua sau continua o discutie mai veche cu Directorul Regional de atunci, Dan Sirbulescu. Asadar, la prima mea intalnire cu el, am fost spectator sau martor la caratul cuvintelor dintre cei doi.

A venit a doua intalnire. De data asta eram pe terenul meu, in sala de curs a branch-ului Craiova. Crede cineva ca a contat? Deloc! A continuat sa ignore orice interventie de-a mea. Atunci am inteles ca, inainte de a mai spune ceva, trebuie sa inteleg ce este cu omul acesta. Si ma bucur ca am luat aceasta decizie. Deci:

0,5 Cine este Cosmin? (Intrebare la care raspund tot eu. Culmea, eu chiar stiu raspunsurile la intrebarile mele 🙂 )

Cosmin este liderul care deschide drumuri, care depaseste orice prin entuziasmul si forta lui psihica. Cel mai adesea il compar cu un elefant de lupta din nacela caruia, oamenii din echipa lui, vaneaza tot ce le iese in cale. Ei se simt in siguranta si au convingerea ca el, Cosmin, merge pe drumul cel bun si ca este de neoprit. El decide calea prin exemplu personal, implicare si determinare. De altfel, asa cum v-am scris inca de la inceput, este si destul de greu sa-l contrazici. 🙂 Tot Cosmin este si un prieten bun, un om deschis si pentru care onestitatea este…inca…o calitate pe care si-o pastreaza. Multumesc Cosmin.

Impreuna cuBogdan Olari, Marian State si Cosmin Dita la hotel Continental di Drobeta Turnu Severin, la Conferinta Agentilor

Impreuna cu Bogdan Olari, Marian State si Cosmin Dita la hotel Continental di Drobeta Turnu Severin, la Conferinta Agentilor

Te invit sa citesti si raspunsurile lui:

1. Cum reusesti sa sustii o cariera de manager in vanzari?

– Prin dezvoltarea si provocarea echipei, pasiune si inovatie.

2. Care sunt etapele prin care ai trecut pentru a ajunge Agency Manager?

– Munca mea ca manager,dupa licentierea  in marketing  si management, a inceput in marketing eram coordonator echipa marketing la televiziunea locala din Slatina dupa care a urmat Director de vanzari la Forja Neptun unde aveam allocate 7 judete,Director de vanzari  la Legato unde conduceam  distributia pe judetul Olt.In Provident de la o minunata echipa de 9 agenti si 400 de client ca DM,dupa un an am dus echipa la un numar de 18 agenti si 1400 de clienti dupa care prin interviu am trecut la urmatorul nivel de management (AM).

3. Ce iti place cel mai mult in ceea ce faci in acest moment?

– ECHIPA si libertatea de a lua deciziile considerate potrivite pentru echipa mea,ca sunt sensul giratoriu al acestei afaceri,faptul ca lucrez atat cu oameni dar si cu cifre si prin dezvoltarea oamenilor din echipa  pot influenta cifrele.

4. Care a fost cea mai provocatoare experienta profesionala?

– Preluarea echipei din Slatina ca AM.

5. Cum mentii echilibrul intre viata profesionala si cea personala?

– La echipa sunt manager si acasa sunt tata si sot,incerc sa nu duc provocarile din partea profesionala la cea personala cu toate ca este foarte greu chiar imposibil uneori.

6. Care ar fi cele 10 cuvinte prin care te-ai caracteriza?

– Leader, inovator, ambitios, sociabil, responsabil, optimist,sincer,onest,  bun negociator capacitate de efort, orientat spre rezultate.

7. Care ar fi calitatile tale profesionale pe care doresti sa le imbunatatesti in urmatorul an?

 – Ascultarea activa,limba engleza.

8. Ce iti doresti sa realizezi in urmatorii 3 ani?

– Conducerea unei echipe regionale si a unei divizii.

Intrebarile tale i le poti adresa, comentand in articolul pe care l-ai citit. Pana maine…

Idei indraznete si decizii intelepte.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Importanta Time Management-ului
time-management
În zilele noastre, timpul a devenit o resursă greu de găsit. Petrecem timp tranzitând spaţiul numit generic muncă, îndeplinind diferite sarcini necesare menţinerii sau dezvoltării carierei, apoi ni-l dedicăm activităţilor casnice sau private. Există un principiu cunoscut sub numele de Principiul lui Pareto sau regula 80:20. Acest principiu spune că 80% din ceea ce realizăm într-o zi este produs cu 20% din efortul depus. Restul de 80% din efort generează diferenţa de 20% din rezultate.
%d bloggers like this: