Sunt un clasic

Sunt un clasic

Sunt un clasic

Clasic. Sunt un clasic. Poate, de aici apropierea pe care o simt fata de vin. Si el e clasic. Si el are o istorie de care este mandru. Si el este puternic. Nici el nu este modest.

 In vremuri stravechi era simplu. Era vin rosu si era vin alb. Grecii si egiptenii ciocneau pocale pline de vin si au ajuns pana la noi ecourile petrecerilor lor. Nicio alta civilizatie, insa, nu s-a legat cu mai multa pasiune de vin, asa cum au facut-o francezii.

Ei au rafinat arta vinului. Au inteles ca exista o legatura stransa intre vin, solul pe care creste strugurele si expunerea la Soare. Ei ne-au dat Chardonnay, Pinot Noir, Riesling, sau Cabernet Sauvignon, Suavignon Blanc si Merlot.

4

Pe ultimele trei le-am redescoperit cu placere in colectia unei crame de pe dealurile Dranicului. Crama V.Inc aduce vinuri tinere, ca si ea, catre noi. Mi-a propus, la degustare, un Cabernet Sauvignon alb si rose. Un gust puternic, care mi-a disparut greu. Am mai inteles si credinta ca vinului i se da gust de catre struguri si nu de catre lemn, acompaniindu-ma cu un Merlot astringent. Atunci am inteles, pe deplin, vorbele inteleptului care spuneau ca si butoiul are rolul lui. Dar, pentru un vin tanar, a fost de inteles neobrazarea rosului clasic.

Tamaioasa romaneasca se infrateste la V.Inc cu Sauvignon – ul frantuzesc si-ti ademeneste papilele cu gustul fructelor exotice, in timp ce mirosul iti aminteste de beciul strabunicilor.

3

Mai sunt soiuri imbuteliate cu arta, produse din struguri culesi de pe dealurile Dranicului. Te las sa le descoperi singur.

Mai spun acum doar de cel care mi-a incantat pe deplin seara. Un Sauvignon blanc plin de personalitate. Un vin prietenos si companion desavarsit pentru o seara cu cei dragi.

Combinatia vin, banzeturi si muzica de calitate nu are nimic autentic. Nici nu trebuia sa aiba. E o combinatie clasica. Ca si mine. Poate de asta mi-a placut si am apreciat-o. Vinul inseamna, in mintea mea, atmosfera destinsa, zambete si armonie. Le-am gasit la gazda noastra, Crema Bistro. Le-am gasit si stiu ca le voi cauta de acum incolo.

2

Branza merge cu vin. Amandoua sunt produsul fermentatiei. Amandoua mangaie papilele gustative. Incearca sa combini intr-o seara un Sauvignon blanc de Dranic cu Aperifrais Italie de la Delaco si spune-mi cum a fost.

Una din placerile vietii poate fi si intr-o sticla cu vin. Mai ales daca ai prieteni aproape.

Doar o sticla de vin, poate chiar mai putin.

Idei indraznete si decizii intelepte.

One thought on “Sunt un clasic

  1. Pingback: Castigatori campanie "Delaco - V.inc" - Blogal Initiative Craiova

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Importanta Time Management-ului
time-management
În zilele noastre, timpul a devenit o resursă greu de găsit. Petrecem timp tranzitând spaţiul numit generic muncă, îndeplinind diferite sarcini necesare menţinerii sau dezvoltării carierei, apoi ni-l dedicăm activităţilor casnice sau private. Există un principiu cunoscut sub numele de Principiul lui Pareto sau regula 80:20. Acest principiu spune că 80% din ceea ce realizăm într-o zi este produs cu 20% din efortul depus. Restul de 80% din efort generează diferenţa de 20% din rezultate.
%d bloggers like this: