Banu Maracine sau cand legenda nu mai este suficienta

Banul Maracine sau cand legenda nu mai este suficienta

Banul Maracine sau cand legenda nu mai este suficienta

   Banul Maracine – Pierre de Ronsard, inceputul unei legend. Legenda unui valah destoinic, pornit din Oltenia profunda, face istorie in Franta.

   Alecsandri il pomeneste si el si ii pecetluieste soarta de legenda. Viteaza si imbracat in purpurea istoriei, Banul Maracine intra in istoria din care inca incearca sa iasa.

   La Banu Maracine butoaiele sunt goale, dar peste 50.000 de sticle din licoarea boabelor fermentate stau marturie a gloriei de demult. La Banu Maracine trecutul este folosit des. Trecutul unor oameni si al unor locuri.

    3Aici am fost cu prietenii din Asociatia Blogerilor Olteni, am traversat hruba plina de comori viticole, m-am lasat indurerat de goliciunea butoielor si am ascultat povestile angajatilor complexului.

   Companie aleasa: Sauvignon Blanc din 2008, Feteasca Neagra din 1988 si Cabernet Sauvignon din 1997. Trecerea anilor le-a aprofundat savoarea si le-a intarit dorinta de a intalni papile gustative fine. Intalnirea cu acestea a fost completata de branzeturile casei, de la Delaco: Camembert, Grana Padano, Cascaval afumat.

   4Separate de timp, toate acestea au fost aduse alaturi de noi. Marchizului alb de Savignon i-am alaturat Camembert-ul, intunecatului Cabernet i-am gasit potrivita compania celei numite Garana Padano, iar mature Feteasca i-a revenit cascavalul afumat. Retete diferite in combinatii clasice.

   Preferata mea a fost combinatia puternica dintre Cabernet si Grana Padano. O fi fost gustul de alune si nuci resimtit in branzeturi sau poate aroma de stafida neagra, affine si cirese negre simtita in vin? O fi din pricina amandurora? Merita repetata experienta.

   Revenind la crama. Da, mi-ar placea sa vad legenda Banului Maracine renascand odata cu recladirea gloria cramei ce-I poarta numele si care e doar la cativa kilometric de Craiova.

   5

Pe final am pentru tine 3 cuvinte ca sa le tii minte: legenda, renastere, traditie.

Idei indraznete si decizii intelepte.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Importanta Time Management-ului
time-management
În zilele noastre, timpul a devenit o resursă greu de găsit. Petrecem timp tranzitând spaţiul numit generic muncă, îndeplinind diferite sarcini necesare menţinerii sau dezvoltării carierei, apoi ni-l dedicăm activităţilor casnice sau private. Există un principiu cunoscut sub numele de Principiul lui Pareto sau regula 80:20. Acest principiu spune că 80% din ceea ce realizăm într-o zi este produs cu 20% din efortul depus. Restul de 80% din efort generează diferenţa de 20% din rezultate.
%d bloggers like this: