Calea sigura spre a pierde tot

Calea sigura spre a pierde tot

Calea sigura spre a pierde tot

Nu te indoi de nimic. Niciodata. Fii sigur / sigura ca ai dreptate intotdeauna. Fii sigur / sigura ca tot ceea ce faci tu si gandesti tu este corect. Asta-i calea sigura spre a pierde tot.

Indoiala a scos oamenii din intunericul necunoasterii. Lipsa ei i-a facut pe altii sa accepte ca trebuiesc calcati in picioare.

Indoiala a adus dupa sine progres. E drept ca a dus si la esecuri rasunatoare, dar esecurile sunt, la randul lor, alte caramizi ce stau la temelia succeselor viitoare. Lipsa indoielii te arunca in dogma, in bigotism.

Fii sigur / sigura ca modul tau de a face si vedea lucrurile este singurl mod bun si acceptabil si ti-ai asigurat calea spre a pierde tot. Lipsa indoielii duce la egoism, la respingerea oricarei pareri, indiferent daca parerea cealalta este contrara sau nu celei pe care o ai.

Indoiala este cea care te face sa fii prudent, sa actionezi cu intelepciune. Lipsa ei te face neglijent si neatent.

Indoiala iti da certitudinea ca poti fi mai bun. Lipsa ei te blocheaza in mocirla habotniciei.

Pe indoiala se cladeste trainic. Pe certitudini constructia este subreda pentru ca nu permite dezvoltarea nici unei idei noi, nici unei directii proaspete.

Calea sigura de a pierde tot este sa nu ai indoieli, sa iei totul de-a gata si sa te straduiesti, din toate puterile, sa introduci un bolt patrat intr-o gaura rotunda.

Calea sigura de a pierde tot este sa nu accepti ca ai putea sa gresesti, ca ai putea esua, ca ai putea sa n-ai dreptate. Gresind, inveti. Daca intelegi si accepti ca ai gresit. Daca nu accepti asta, vei persista in greseala.

Oriunde apare lipsa indoielii lasa urme adanci, rani deschise prin care se scurg bucurii, cariere, vieti personale implinite si se adauga regrete, manie, durere, ura.

A avea indoieli este o chestiune de alegere. Alegerea ta.

Idei indraznete si decizii intelepte.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Importanta Time Management-ului
time-management
În zilele noastre, timpul a devenit o resursă greu de găsit. Petrecem timp tranzitând spaţiul numit generic muncă, îndeplinind diferite sarcini necesare menţinerii sau dezvoltării carierei, apoi ni-l dedicăm activităţilor casnice sau private. Există un principiu cunoscut sub numele de Principiul lui Pareto sau regula 80:20. Acest principiu spune că 80% din ceea ce realizăm într-o zi este produs cu 20% din efortul depus. Restul de 80% din efort generează diferenţa de 20% din rezultate.
%d bloggers like this: