Cand iti pierzi respectul de sine, cerceteaza cauzele

Cand iti pierzi respectul de sine, cerceteaza cauzele

Cand iti pierzi respectul de sine din cauza unor evenimente sau a unor activitati pe care le faci (cel mai adesea, simti asta destul de puternic) ai putea avea tendinta sa iti spui ca nu e foarte important ce ti se intampla, ca era normal sa se intample asa sau ca nu ai avut de ales. Dar, e oare bine sa iti spui astea? Probabil ca nu!

Lipsa de respect de sine va continua sa te roada si te va face sa fii taios cu cei din jurul tau si cu tine. Iti recomand sa nu-ti faci una cu asta tocmai tie. Mai degraba, iti recomand sa iei masuri pentru a te desprinde de zonele care te fac sa te simti apasat, in loc sa le negi si sa astepti sa se rezolve lucrurile de la sine.

Schimbarile pot fi mici. Poate, pentru inceput, este necesar doar sa-ti imaginezi starea pe care ti-o doresti, sa modifici realitatea si sa nu fii total sincer in privinta starii materiale, spirituale sau de sanatate. Ia o coala de hartie si scrie ce te deranjeaza. Fii cat mai concret cu putinta si studiaza atent ceea ce ai scris.

Descopera acele puncta de minima interventie care pot aduce schimbari mari in cateva zile sau luni. Cel mai important este ca, dupa ce iti vei scrie lucrurile care te deranjeaza, vei putea sa iesi din negarea in care traiesti. A intelege de unde vine lipsa de respect de sine inseamna, totodata, departarea de ceea ce duce la aceasta.

Intelege ce ti se intampla si noi oportunitati se vor deschide in fata ta.

Idei indraznete si decizii intelepte.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Importanta Time Management-ului
time-management
În zilele noastre, timpul a devenit o resursă greu de găsit. Petrecem timp tranzitând spaţiul numit generic muncă, îndeplinind diferite sarcini necesare menţinerii sau dezvoltării carierei, apoi ni-l dedicăm activităţilor casnice sau private. Există un principiu cunoscut sub numele de Principiul lui Pareto sau regula 80:20. Acest principiu spune că 80% din ceea ce realizăm într-o zi este produs cu 20% din efortul depus. Restul de 80% din efort generează diferenţa de 20% din rezultate.
%d bloggers like this: