Ce legatura este intre sotii si management?

Ce legatura este intre sotii si management?

Ce legatura este intre sotii si management?

Ce legatura poate fi intre sotii si management?

Sotia are grija de sot, de casa, de gradina, de bugete, de imbunatatirirle care trebuie aduse pe ici pe acolo si asteapta rezultate. Este mereu in miscare, cautand binele general si binele personal. Se ingrijeste de personalul avut in subordine, sot, copii, socri, parinti, prieteni…amanti J, asa cum stie mai bine. Toti alcatuiesc un mare puzzle care TREBUIE sa ilustreze viziunea sa asupra vietii, lumii, fericirii sau mai stiu eu ce (pana la urma, ca barbat nu pot avea pretentia ca inteleg, pe deplin, femeia).

Managementul face exact acelasi lucru. Pentru o vreme am fost tentat sa spun ca face acelasi lucru, exceptand sexul, insa gandul de pe urma a fost sa nu elimin nici acest aspect din viata manageriala.

Managerul, indiferent daca este femeie sau barbat, are o seama de resurse umane la indemana pe care le gestioneaza cum se pricepe mai bine pentru a obtine imaginea pe care TREBUIE sa o livreze mai departe.

Managerul are propria echipa pe care o motiveaza, ii ofera recompense, ii arata intelegere in momentele grele, o mustruluieste cand greseste, o lauda cand performeaza si, in general, cu aceasta echipa petrece cel mai mutl timp. Vezi cam ce se intampla cu sotul si copiii.

Managerul are in grija si ceea ce aduc cu ei membrii echipei sale de lucru. Acestia au propriile lor interese, obiective si dorinte pe care si le vor satisfacute. In aceasta categorie includ acele interese, obiective, dorinte care nu converg intru totul celor ale managerului. Pe acestea mangerul le gestioneaza separat si tine cont de ele, le utilizeaza pentru a-si motiva sau pedepsi membrii echipei. Vezi socri, parinti si alte rubedenii.

Managerul are colegi, egali lui in grad cu care colaboreaza pentru a obtine resursele materiale necesare desfasurarii activitatii. Se sprijina pe acesti colegi si are relatii formale si informale cu acestia pentru a netezi calea catre succes. Vezi prietenii.

Si in fine, managerul are centri de influenta care ii creeaza avantaje, in jurul carora isi gaseste momentele de bucurie. De aici asteapta cele mai multe recompense. Recunoasterea si sprijinul acestora le cauta deseori. Intalnirile lor sunt rare, dar intense. Seamana cu amantii, nu-i asa?

Ei, te-am convins? Astept si parerea ta.

Idei indraznete si decizii intelepte.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Importanta Time Management-ului
time-management
În zilele noastre, timpul a devenit o resursă greu de găsit. Petrecem timp tranzitând spaţiul numit generic muncă, îndeplinind diferite sarcini necesare menţinerii sau dezvoltării carierei, apoi ni-l dedicăm activităţilor casnice sau private. Există un principiu cunoscut sub numele de Principiul lui Pareto sau regula 80:20. Acest principiu spune că 80% din ceea ce realizăm într-o zi este produs cu 20% din efortul depus. Restul de 80% din efort generează diferenţa de 20% din rezultate.
%d bloggers like this: