Am cea mai frumoasa meserie din lume. Poate fi si a ta

AM cea mai frumoasa meserie din lume.

Am descoperit, cu ajutorul ei, cea mai importanta intrebare din lume. Este simpla, este puternica si raspunsul la ea este esenta a ceea ce ne vom contabiliza, cu adevarat, la final.

Cui o sa-i fac viata mai frumoasa, astazi?

O intrebare. Pe care sa ti-o adresezi in fiecare dimineata. O intrebare careia sa ii cauti cu consecventa raspunsul. Zilnic.

Alaltaieri a fost ziua mea. Pentru multi oameni dragi mie a fost ziua mea si atat. Multumesc, oameni minunati din viata mea. Dar pentru alte mii si mii de oameni a fost si ziua lor. Unui astfel de om i-am scris ieri, de ziua mea, un mesaj de ziua lui. Raspunsul primit e inestimabil: “Bună, nici nu știu cum sa ți mulțumesc! Este cea mai frumoasa urare pe care am primit-o! Mulțumesc”. N-as putea spune ca il cunosc pe omul caruia i-am facut, printr-un simplu mesaj, ziua mai frumoasa. E una din miile de persoane cu care interactionez online. Nu stiu daca acea persoana se simte singura, a fost sincera in multumiri sau e doar un mesaj transmis automat cu copy-paste catre toti cei care i-au urat de bine. Nici nu conteaza toate astea.

Ceea ce conteaza este ca am pus un zambet si un gram de frumos in mintea unui om. Ceea ce conteaza si mai mult este cum m-am simtit eu cand am citit raspunsul la urarea mea. Minunat. Aveam inca un raspuns la intrebarea: Cui o sa-i fac viata mai frumoasa, astazi?

In meseria mea intalnesc mii de oameni in fiecare an, le vorbesc, ii ascult, ii consiliez, ii sprijin, ii cert cu delicatete, ii opresc de la a-si face rau, uneori, cu fermitate, ii privesc in ochi si le promit ca poate fi bine si, probabil, uneori, ii si dezamagesc. Toata aceasta varietate de experiente ma ajuta sa gasesc raspunsuri la intrebare. La acea intrebare.

Stiu ca, facand zilnic viata oamenilor frumoasa, voi fi intotdeauna rasplatit si mereu implinit. Si tu poti face asta. E atat de simplu. Fa meseria mea. Gaseste la cei din jurul tau raspunsuri la intrebarea: Cui o sa-i fac viata mai frumoasa, astazi?

Idei indraznete si decizii intelepte.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Importanta Time Management-ului
time-management
În zilele noastre, timpul a devenit o resursă greu de găsit. Petrecem timp tranzitând spaţiul numit generic muncă, îndeplinind diferite sarcini necesare menţinerii sau dezvoltării carierei, apoi ni-l dedicăm activităţilor casnice sau private. Există un principiu cunoscut sub numele de Principiul lui Pareto sau regula 80:20. Acest principiu spune că 80% din ceea ce realizăm într-o zi este produs cu 20% din efortul depus. Restul de 80% din efort generează diferenţa de 20% din rezultate.
%d bloggers like this: