Cea mai importanta lectie de viata

Cea mai importanta lectie de viata

Cea mai importanta lectie de viata

                 Am avut norocul sa primesc cea mai importanta lectie de viata. Am avut norocul de a fi inteles ce inseamna viata. Ti-o impartasesc pentru ca stiu ca ai nevoie de ea.   Fiica-mea m-a invatat. Multumesc, draga Iris. Esti o minune.

                Imi traim viata molcom. Fara prea multe suisuri si fara coborasuri. Era acum 3 ani si fiica-mea implinise deja 3 primaveri. Corcodusii erau plini de fructe, iar noi plecasem pe strazi. Ne plimbam, ca in multe alte seri, pe una dintre strazile cartierului in care am construit o casa. Discutam despre diversitatea fructelor, despre cat de deosebit si cat de asemantor le era gustul si nimic un prevestea ceea ce urma sa-mi schimbe viata. In acea seara, in mod particular, scopul plimbarii un era deloc onorabil. Urma sa furam corcoduse. In fine, termenul este putin fortat. Pana la urma corcodusele se parguisera in pomi de pe terenuri fara propietar. Dar, totusi, luam ceea ce nu era al nostru.

                Am ajuns in fata unei curti cu un gard din impletitura de sarma, cu ochiuri destul de largi, cam 15-20 de centimetri. In spatele gardului, o cotarla latra de mama focului. Era un caine urat, poate, de asta am folosit cuvantul cotarla. Fiica-mea, mare iubitoare de animale (cu doua sau patru picioare, ii este indiferent) a alergat imediat catre latrator cu gandul de a-l mangaia. Eu am strigat-o pentru a o opri. I-am spus ca nu are de unde sa stie daca nu cumva va fi muscata. S-a oprit. S-a intors spre mine. M-a privit in ochi si mi-a spus: TATI, DACA EU MA DUC SA-L MANGAI, EL DE CE SA MA MUSTE?

                Atat. Atat mi-a spus si a continuat sa ma priveasca intrebator. A fost momentul care mi-a schimbat viata. Fericirea ei atunci cand facea un bine, bunatatea ei mi-au aratat ca doar mintea mea de adult refuza sa inteleaga frumusetea vietii.

                Fii bun. Fii fericit. Asta-i frumusetea vietii. Multumesc Iris. Multumesc iubire.

Idei indraznete si decizii intelepte

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Importanta Time Management-ului
time-management
În zilele noastre, timpul a devenit o resursă greu de găsit. Petrecem timp tranzitând spaţiul numit generic muncă, îndeplinind diferite sarcini necesare menţinerii sau dezvoltării carierei, apoi ni-l dedicăm activităţilor casnice sau private. Există un principiu cunoscut sub numele de Principiul lui Pareto sau regula 80:20. Acest principiu spune că 80% din ceea ce realizăm într-o zi este produs cu 20% din efortul depus. Restul de 80% din efort generează diferenţa de 20% din rezultate.
%d bloggers like this: