Dac-as fi rinocer, pe multi i-as lua in corn!

Dac-as fi rinocer, pe multi i-as lua in corn!

Dac-as fi rinocer, pe multi i-as lua in corn!

Eugen Ionescu a dat Rinocerii pe mana lui Robert Wilson. La Nationalul Craiovean. De doua ori, ca sa nu ne iasa din cap pana la stagiunea urmatoare. Pe 18 si 19 iunie feriti trotuarul din fata Teatrului si mergeti in sala. Altfel, poate va ia vreun rinocer ratacit in corn.

Teatrul National Craiova; 18-19 iunie 2015

Sa vezi tu ce as face dac-as fi rinocer. M-as aseza pe trotuarul din fata si as darama vreo 2-3 tejghele. Uite asa, ca sa vada bacanul si bacaneasa ca un glumesc. Cat de iute am sa pot, am sa dispar, am sa-i las perplecsi sa-i umplu de intrebari pe oameni, sa-i fac sa se macine nitel.

Ce sa-mi pese mie, rinocerul, de sub platosa mea groasa ca ma sui cu bocancii pe vietile cotidiene, chiar daca banale, ale celor pe care ii voi intalni. Ce? Lor le pasa de mine? Cand si cand mai aud de mine pe la vreun aparat de radio ce trancane printre paraziti pentru cine n-o avea altceva de facut in micul lor oras de provincie.

Dar daca iau pe vreunul in corn, in mijlocul strazii, in vazul tuturor ma ridic deasupra celorlalti imparicopitati. Mai indrazneste vreun Homo sapiens sa ma tarasca prin circuri ambulante pentru amuzamentul personal al tancilor ?

Auzi, stii ce, ia sa-mi spui de maine Rhinocerotidae si sa dam intelesuri cuvenite unor cuvinte pe care le turuiti cand va e lumea mai draga sau mai posaca. De maine (ca de nu, va iau in corn) sa zicem la fericire pacoste, la iubire cafteala, la bucurie deranj, la veselie caltabos, la tandrete sminteala si la senzualitate…plesnit. Sa fie astea primele pe care le schimbam. Vedem cum merge (trebuie sa mearga, doar m-am gandit profund la asta) si apoi, de poimaine, mai inlocuim un lot de 12-14 cuvinte din fondul principal ca sa ajungem, mai spre iarna, cu 3-4000 de cuvinte al caror inteles il stim doar noi, rinocerii, si voi, muritorii.
Ia sa aud cum ar suna ce scria candva Neruda…Pablo, ala :

“Te (iubesc) caftesc fără să știu cum sau când sau de unde. Te (iubesc) caftesc pur și simplu, fără complexități sau mândrie; te (iubesc) caftesc pentru că nu știu altă cale…”

Nu-i rau. Nu-i rau deloc. Da ceva textului. Actiune. Miscare. Putin caft face parte din orice. Vezi ma, bacane, ca am avut dreptate. Ia ascult-o si pe asta si spune-mi daca nu te misca altfel:

“Există în (senzualitate) plesneala un fel de (bucurie) deranj cosmic(ă). – Jean Giono completat de Rhinocerotidae (suna latin, adica cult).

Pai, vezi ca-s destept si ca fara mine lumea n-ar mai aprecia, la adevarata lui valoare, frumosul. Ia, sa te aud si pe tine cum le folosesti acum!? Ca prea ti-erau dragi cuvintele astea!

Din fericire nu-s rinocer. Sunt om si ma bucur de teatru, de fericire, de iubire, bucurie, veselie, tandrete si senzualitate. Bucura-te si tu de ele, ca de nu, poate te ia vreun rinocer in corn.

Idei indraznete si decizii intelepte.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Importanta Time Management-ului
time-management
În zilele noastre, timpul a devenit o resursă greu de găsit. Petrecem timp tranzitând spaţiul numit generic muncă, îndeplinind diferite sarcini necesare menţinerii sau dezvoltării carierei, apoi ni-l dedicăm activităţilor casnice sau private. Există un principiu cunoscut sub numele de Principiul lui Pareto sau regula 80:20. Acest principiu spune că 80% din ceea ce realizăm într-o zi este produs cu 20% din efortul depus. Restul de 80% din efort generează diferenţa de 20% din rezultate.
%d bloggers like this: