De ce este important sa-ti faci timp pentru tine

De ce e important sa-ti faci timp pentru tine?

De ce e important sa-ti faci timp pentru tine?

Nu mai este niciun dubiu ca traim intr-o lume plina de provocari. Suntem intr-o continua miscare, indiferent ca ma refer la munca, familie sau diverse obligatii. Din cauza acestei curse permanente, rareori ne mai gasim timp pentru noi insine. Din pacate, aceasta noua obisnuinta, de a ne lasa pe noi la capatul listei, ne creeaza deservicii mari pe termen lung.

Psihologii avertizeaza ca avem nevoie de mai mult timp personal de-a lungul vietii pentru a ne putea pastra sanatatea mentala, emotionala si fizica. Cand petrecem timp facand ceea ce ne place sa facem ne odihnim mintea si corpul si ni le pregatim pentru o noua zi. Abordand o noua zi de munca odihniti bine ne putem concentra mai bine si ne crestem productivitatea.

Avem nevoie de timp pentru noi, chiar daca asta, temporar, ne indeparteaza de familie si prieteni. Sigur, ne dorim sa ne petrecem timpul liber alaturi de cei dragi, dar, pentru a ne reincarca bateriile, uneori, avem nevoie si de timp doar pentru noi.

Fiind atat de ocupati, mai mereu, atunci cand chiar reusim sa avem cateva momente doar pentru noi, cateodata, ne proptim in fata TV-ului si irosim, in felul acesta, timp pretios, Chiar daca este nevoie de putin efort, este de dorit sa gasim cai prin care sa ne implicam in activitati productive si placute care sa ne creeaze o stare de confort si sa ne dea sentimentul de implinire. Studiind materialul de mai jos vei descoperi ca facand ceva care iti face placere este cel putin la fel de relaxat ca si privitul in gol.

Idei indraznete si decizii intelepte.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Importanta Time Management-ului
time-management
În zilele noastre, timpul a devenit o resursă greu de găsit. Petrecem timp tranzitând spaţiul numit generic muncă, îndeplinind diferite sarcini necesare menţinerii sau dezvoltării carierei, apoi ni-l dedicăm activităţilor casnice sau private. Există un principiu cunoscut sub numele de Principiul lui Pareto sau regula 80:20. Acest principiu spune că 80% din ceea ce realizăm într-o zi este produs cu 20% din efortul depus. Restul de 80% din efort generează diferenţa de 20% din rezultate.
%d bloggers like this: