De ce nu vrei, ma?

De ce nu vrei, ma?

De ce nu vrei, ma?

Unde iti zboara mintea cand clientul tau are obiectii? Dar…unde ar fi bine sa-ti zboare?

Afla cateva directii din articolul audio de mai jos:

“Este usor sa ai incredere in tine si sa fii ordonat cand esti castigator, cand esti primul. Insa trebuie sa ai încredere in tine si sa fii ordonat atunci cand nu esti castigator inca.”  – Vince Lombardi

Hai, stiu ca o sa-ti vina greu sa crezi, dar afirmatia din titlu a fost una dintre cele mai directe reactii pe care le-am auzit de la un vanzator. Vanzatorul eram chiar eu, exasperat de ceea ce-mi pareau a fi fasoanele celui pe care mi-l doream client.

Culmea! A functionat si am incheiat vanzarea. Te miri? Imagineaza-ti cat de mirat am fost eu cand clientul m-a privit pentru vreo 3-4 secunde, aproape o vesnicie mi s-a parut, mi-a explicat ce-l deranjeaza si am putut sa-I spun ca temerile lui sunt nefondate, argumentandu-i toate afirmatiile pe care le-am facut.

Multa vreme, adica de atunci si pana acum, am continuat sa ma incred carui fapt ii datorez acel succes. O vreme l-am pus pe seama surprinderii celui din fata mea, pe faptul ca l-am impresionat prin impetuozitatea mea, pe legenda ca tupeul este mai presus decat multe, dar, acum, cred altceva.

Indiferent cat de nepotrivita a fost reactia mea (apropos, nu te sfatuiesc sa repeti figura in fata cuiva care se afla la mai putin de o lungime de brat de tine), aceasta a fost cea care m-a ajutat sa ma relaxes, sa uit cat de importanta era acea vanzare pentru mine si m-a ajutat sa-mi limpezesc mintea infierbantata de suma aflata in joc si de comisionul ce urma sa-l incasez.

Dup ace mi-am spus vorbele cu patima, m-am simtit eliberat si mi-am putut indrepta atentia catre adevaratele subiecte ale discutiei: clinetul si nevoile lui.

In articolul audio de la inceputul articolului te invit intr-o lume din care, fara sa trebuiasca sa folosesti astfel de intrebari transante si riscante, sa scapi de obiectiile clientului tau sis a ti-l transformi intr-unul dintre cei mai loiali parteneri, indifferent de ce vei face mai departe cu cariera ta.

Asculta-l si spune-mi parerea ta.

Idei indraznete si decizii intelepte.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Importanta Time Management-ului
time-management
În zilele noastre, timpul a devenit o resursă greu de găsit. Petrecem timp tranzitând spaţiul numit generic muncă, îndeplinind diferite sarcini necesare menţinerii sau dezvoltării carierei, apoi ni-l dedicăm activităţilor casnice sau private. Există un principiu cunoscut sub numele de Principiul lui Pareto sau regula 80:20. Acest principiu spune că 80% din ceea ce realizăm într-o zi este produs cu 20% din efortul depus. Restul de 80% din efort generează diferenţa de 20% din rezultate.
%d bloggers like this: