Evita telefonul

Evita telefonul

Evita telefonul ori de cate ori acesta este doar o distragere de la ceea ce ai de facut. Ia gandeste-te, de cate ori iti verifici macar ecranul telefonului atunci cand, de fapt, tu ai altceva de facut. De asemenea, orice se intampla cu telefonul tau, in pricipiu, este o intrerupere a ceea ce faceai tu, a ceea ce alesesei tu sa faci. Asta este cu atat mai suparator cu cat nici macar nu te suna cineva sau nu-ti trimite vreun mesaj, ci doar te uiti la el ca sa vezi ce mai e pe acolo.

Iti recomand sa nu-I mai lasi pe altii sa te departeze de ceea ce ai tu de facut sau de ceea ce intra in responsabilitatile tale reale. Daca ai treaba cu telefonul tau (sa dai un telefon, sa scrii un mesaj, sa urmaresti o postare de-a ta, sa citesti un mail, etc.) si castigi ceva din asta este foarte bine, dar altfel incearca sa elimini timpul petrecut in compania telefonului si sa fii mai concentrat pe ceea ce faci.

Fii printre cei care folosesc telefonul in scopul in care a fost inventat, acela de a apropia oamenii, de a-i face mai eficienti, de a le darui mai multa libertate. Bineinteles ca trebuie sa fii alaturi de cei dragi si telefonul de ajuta sa faci asta chiar si atunci cand esti departe, dar foloseste-l cu grija pentru a-ti ramane timp sa si muncesti, sa citesti, sa te plimbi, sa observi lumea din jurul tau.

Foloseste-te de libertatea pe care ti-o da aparatul tau si nu-l transforma in stapanul timpului tau.

Idei indraznete si decizii intelepte.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Importanta Time Management-ului
time-management
În zilele noastre, timpul a devenit o resursă greu de găsit. Petrecem timp tranzitând spaţiul numit generic muncă, îndeplinind diferite sarcini necesare menţinerii sau dezvoltării carierei, apoi ni-l dedicăm activităţilor casnice sau private. Există un principiu cunoscut sub numele de Principiul lui Pareto sau regula 80:20. Acest principiu spune că 80% din ceea ce realizăm într-o zi este produs cu 20% din efortul depus. Restul de 80% din efort generează diferenţa de 20% din rezultate.
%d bloggers like this: