Fii simplu si direct

Fii simplu si direct

Fii simplu si direct

Aveam 15-16 ani si era o zi torida de vara. Mi se aprinsesera calcaiele dupa o fetiscana si aveam ocazia sa vorbesc cu ea la un chef. Bineinteles ca ea habar nu avea de pasiunile mele copilaresti pentru ea, dar imi aratase ceva interes tot anul scolar. Imi fusese mult prea frica sa-i spun ceva. Mi-am zis ca trebuie sa actionez simplu si direct si, dupa un sprit, la cheful ala, incepusem sa vad lucrurile clar. Prinsesem curaj.

In consecinta,  mi-am frecat bombeul pantofilor de pantaloni, mi-am bombat pieptul, mi-am afisat zambetul de duminica, mi-am repetat cele 268 de scenarii de abordare lucrate migalos si…AM ASTEPTAT. smiley_face1M-am perpelit aproape 4 ore analizand fiecare secunda si gasindu-i fiecareia un betsug, un obstacol in calea deplasarii mele catre fetiscana.  Ba era muzica tare si poate nu ma aude, ba e volumul prea scazut si, daca ii zic ceva, aud toti. Ba era cu prietena ei si “aia e cam cutra”, ba e prea singura si “poate o vrea si ea sa se mai odihneasca”. Ba dansa si “n-o sa ma apuc eu acum sa o zapacesc cu vorbaraie”, ba nu dansa si “s-o fi suparat de ceva si ma apuc eu tocmai acum sa-i zic de love-reala?”. Imagineaza-ti orice pretext posibil pentru a nu face ceva si gandeste-te ca am avut 4 ore sa le confirm pe toate smiley_face1 Si cand te gandesti ca eram 15 copilandri intr-o sufragerie de 3/4.smiley_face1

Da, ai dreptate. N-am zis nimic in ziua aia. Nici ei si nici altcuiva. Am fost cel mai static si plictisitor om de la cheful ala. Atat de static si de plictisitor incat aproape ca ma imaginam cu un mileu pe cap si cu  un bibelou in crestet. Ce am avut de invatat din asta? Ca sa fiu sincer pana la capat, atunci n-am invatat nimic. M-am mai dus la alte 4-5 chefuri (deh, era sfarsit de an scolar si se cam tineau lant) si…AM ASTEPTAT dupa aceeasi reteta smiley_face1. Evident, in ciuda galagiei din capul meu, am fost mut ca un peste. Asa ca, fetiscana habar n-are de cele 14-15 zile de pasiune ce le-a suscitat in mine. Dupa aia au venit si altele. Cu unele chiar am vorbit.smiley_face1

Legatura cu vanzarile este clara. Gandeste-te de cate ori te-ai tot invartit printre formulari elevate sau pompoase doar pentru a evita subiectul principal: “Omule, semnezi sau nu?”. Iti propun o abordare simpla, directa, dar care sa nu fie badaraneasca si nici abrupta. Te invit sa asculti materialul de mai jos si sa ma ajuti sa concep o statistica, completandu-mi formularul din articol. Cu ocazia asta, poate, vei constientiza, la fel ca mine, la cate oportunitati ai dat cu piciorul din lipsa de actiune.

Idei indraznete si decizii intelepte.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Importanta Time Management-ului
time-management
În zilele noastre, timpul a devenit o resursă greu de găsit. Petrecem timp tranzitând spaţiul numit generic muncă, îndeplinind diferite sarcini necesare menţinerii sau dezvoltării carierei, apoi ni-l dedicăm activităţilor casnice sau private. Există un principiu cunoscut sub numele de Principiul lui Pareto sau regula 80:20. Acest principiu spune că 80% din ceea ce realizăm într-o zi este produs cu 20% din efortul depus. Restul de 80% din efort generează diferenţa de 20% din rezultate.
%d bloggers like this: