Furtuna intr-un pahar cu vin plin cu iceberg-uri de branza

Furtuna intr-un pahar cu vin plin cu iceberg-uri de branza

Furtuna intr-un pahar cu vin plin cu iceberg-uri de branza

Cand mergi la un eveniment al Asociatia Bloggerilor Olteni trebuie sa te astepti la…neasteptat. Cam asta a fost starea de spirit cu care am fost la cea mai recenta degustare organizata de asociatie impreuna cu Dictionar culinar.ro, la Epoca Steak House.

Branzeturi cum se..cuVin este genul de eveniment culinaro-bahic, in care se pot intampla multe. Multe placute si extraordinar de placute. E ca un fel de team-building cu elemente de invatare (asta ca sa fie mai in tema si cititorii mei mai corporatisti pentru care timpul este mult prea pretios ca sa si-l consume cu astfel de indeletniciri).

Mai mult, de data asta a fost o adevarata furtuna intr-un pahar de vin. 7 tipuri de vinuri prezentate de Vinarte, dichisit arajate pe o masa alaturi de branzeturi (colegele de fermentare ale vinurilor) de la Delaco. Scena era pregatita si avea nevoie de un staroste. Avram Laurentiu Achim ne-a condus cu blandete prin furtuna de gusturi si ne-a scos pe toti teferi si pe picioarele noastre. Grea incercare intr-o zi de vara.

Oameni buni, oameni dragi, degustarea asta nu se face asa…oricum. Se face cu fantezie. Ajuta sa-ti imbogatesti vocabularul cu vreo 12-15 denumiri de fructe ca sa poti sa exprimi ce se intampla printre papilele tale gustative. Trebuie sa ai imaginatie si tehnica. Mirosi, rotesti, mirosi din nou, acoperi, mirosi, gusti, acoperi din nou si rotesti, gusti, mirosi, gusti din nou, tuguiesti buzele ca de lichid fierbinte, plimbi prin cavitatea bucala, tii sub limba, pe limba si, in sfarsit…inghiti. Poate ca asta nu se face, dar e vin si noi nu risipim. Sa repeti asta de 7 ori este o treaba complicata. Aaaa…si am aflat ca, pentru un gust abundent, se cade sa mesteci branza inmuiata intr-o gura de vin.

Pe mine m-a cucerit o anume combinatie. Prince Mircea de Vanju Mare cu Emmentaler. Acum nu garantez ca asta era combinatia pregatita de Daniel, dar asta mi-a placut mie. Imagineaza-ti tu, cititorule, o masa plina de branzeturi alese si in fata mea un pahar de vin limpede si rubiniu. Textura densa ca de catifea si putere ca de falnic stejar. Deh…oricine devine poet la degustari. Pai, cu asa placute gusturi doar la minunea unui apus de Soare pe malul unei mari linistite te poti gandi. Ok, te poti gandi la ce vrei, dar sa fie pasional.

Si uite asa, furtuna din paharul de vin se muta in trairile celor ce-l gusta.

Eleganta. Savoare. Pasiune.

Idei indraznete si decizii intelepte.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Importanta Time Management-ului
time-management
În zilele noastre, timpul a devenit o resursă greu de găsit. Petrecem timp tranzitând spaţiul numit generic muncă, îndeplinind diferite sarcini necesare menţinerii sau dezvoltării carierei, apoi ni-l dedicăm activităţilor casnice sau private. Există un principiu cunoscut sub numele de Principiul lui Pareto sau regula 80:20. Acest principiu spune că 80% din ceea ce realizăm într-o zi este produs cu 20% din efortul depus. Restul de 80% din efort generează diferenţa de 20% din rezultate.
%d bloggers like this: