Invata mereu cate ceva nou

Invata mereu cate ceva nou. Gaseste-ti cate un hobby, chiar daca nu va ramane permanent in viata ta. Invata sa canti la pian, spre exemplu, sau invata sa scrii nuvele stiintifico-fantastice. Invata sa joci golf sau biliard, urmeaza un curs de istorie sau poate de filozofie. Studiaza o limba straina. Pana la urma e indiferent ce alegi sa faci, important este sa fii mereu deschis la nou, la a invata lucruri noi. Te vei simti mereu tanar si vei face totul cu mai mult entuziasm.

E o excelenta modalitate de a intalni oameni pe care altfel nu i-ai fi intalnit, oameni cu o viata diferita de a ta si cu obiceiuri diferite de ale tale, iar experientele lor le poti integra in propria-ti viata.

Pe parcursul invatarii acestor noi deprinderi vei intalni provocari noi, vei avea obstacole de depasit, iar depasirea lor iti va intari increderea in tine. In plus, vei deveni o persoana mult mai interesanta pentru cei care deja te cunosc. Vei iesi in evidenta, iar asta te va face sa te simti si mai special. A invata ceva nou este ca si cum ai deschide larg  fereastra catre alte si alte domenii captivante, copacul cunoasterii tale adaugandu-si noi si noi vlastare.

Daca exercitiile fizice sunt toice pentru corp, a invata ceva mereu nou este tonic pentru minte si pentru insasi existenta ta. O minte deschisa la nou si la o permanenta aventura a cunoasterii este o minte care poate intelege fericirea pe deplin.

Idei indraznete si decizii intelepte.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Importanta Time Management-ului
time-management
În zilele noastre, timpul a devenit o resursă greu de găsit. Petrecem timp tranzitând spaţiul numit generic muncă, îndeplinind diferite sarcini necesare menţinerii sau dezvoltării carierei, apoi ni-l dedicăm activităţilor casnice sau private. Există un principiu cunoscut sub numele de Principiul lui Pareto sau regula 80:20. Acest principiu spune că 80% din ceea ce realizăm într-o zi este produs cu 20% din efortul depus. Restul de 80% din efort generează diferenţa de 20% din rezultate.
%d bloggers like this: