Invata! Nu e sexy, dar e util!

Invata! Nu e sexy, dar e util!

Invata! Nu e sexy, dar e util!

“Scoala sa nu fie nimic altceva, decat ateliere pline de activitate. Numai astfel vor putea sa probeze toti, in propria lor practica, adevarul ca: invatand pe altii ne invatam pe noi insine.” – Jan Amos Comenius

Invatarea este un perpetuum mobile. Are un moment de inceput si, apoi, se alimenteaza singura prin si pentru noi experiente. Invatarea este dincolo de bancile scolii, dincolo de alegerea unei facultati si mai presus decat oportunismul unei cariere. Invatarea este cea care face diferenta dintre succes si esec

Invatarea este cea care face diferenta dintre succes si esec. Am folosit o ora din timpul meu pentru a discuta cu prietenul Eugen Barbu despre cum sa alegi facultatea care ti se potriveste si am concluzionat ca:

  1. E important sa te gandesti sa faci o facultate
  2. E la fel de important ca in timpul facultatii sa inveti tot ce ai de invatat
  3. Pentru orice cariera, chiar si cele care nu necesita studii superioare, trebuie sa te pregatesti la fel de temeinic
  4. Absolvirea unei facultati nu te absolva de invatat
  5. Facultatea are rolul de a-ti extinde orizontul de gandire
  6. Facultatea este doar o alta etapa in construirea unei cariere de succes.

Scoala iti ofera cunostinte. Cunostintele pe care le aplici se transforma in comportamente. O parte dintre acestecomportamnete iti vor deveni  abilitati pe care le vei folosi in viata si munca.

Te invit sa dai CLICK pe poza articlului si sa urmaresti 1 ora de discutie despre viata. O viata din care invatarea nu are cum sa lipseasca.

Idei indraznete si decizii intelepte.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Importanta Time Management-ului
time-management
În zilele noastre, timpul a devenit o resursă greu de găsit. Petrecem timp tranzitând spaţiul numit generic muncă, îndeplinind diferite sarcini necesare menţinerii sau dezvoltării carierei, apoi ni-l dedicăm activităţilor casnice sau private. Există un principiu cunoscut sub numele de Principiul lui Pareto sau regula 80:20. Acest principiu spune că 80% din ceea ce realizăm într-o zi este produs cu 20% din efortul depus. Restul de 80% din efort generează diferenţa de 20% din rezultate.
%d bloggers like this: