Munceste. Pregateste-te. Fii creativ. Munceste mai mult. Munceste pana reusesti

Munceste. Sexi, nu-i asa? Probabil de asta nu am decat cateva sute de cititori. Ha, ha, ha! Si, totusi…se poate altfel?

Sunt in afacerea asta cu training-ul, consultanta, vorbitul in public, etc. de mai bine de 10 ani si, natural, asteptarile de la mine sunt mari. Uneori, oamenii cuc are lucrez traiesc cu impresia ca pot face asta fara nici cel mai mic efort. Asa o fi?

In fata unui discurs public, cu o tema data, cu un termen de predare a speech-ului bine precizat si cu o tema fixa…ma blochez. Asta pana ma apuc de munca. Pentru cel mai recent speech al meu, de 6 minute, am muncit aproximativ 60 de ore. Aici am inclus conceperea textului, refacerea lui dupa prima citire, refacerea lui dupa urmatoarea citire (da, un astfel de text este citit de multi ochi), repetitii, incorporare feedback primit. Deci, 60 de ore pentru 6 minute. Dupa asta, spune-mi mai vrei sa fii vorbitor public? Prietenul meu, David, insista si rezista!

Da, e mai sexi sa spui ca ai gasit miracolul succesului provenit doar din setare mentala. E mai placut sa gasesti pe cineva care iti arata calea reusitelor fara transpiratie si a inspiratiei fara constipatie, dar dupa peste 21 de ani de munca si peste 10 ani de muncit cu altii la a-si consolida succesul, eu iti spun ca munca asidua este cea care te face om. Cum a sunat asta?

Indiferent cum a sunat, toate afacerile mari pe care le cunosc au inceput cu entuziasm, cu o idee ca o revolutie, iar de aici drumul a fost pavat cu multa, foarte multa munca. E drept ca exista un ingredient special care te face sa muncesti mai cu spor si sa simti mai putin din extenuarea eforturilor depuse. Acest ingredient se numeste placerea de a face ceea ce faci. Daca-ti face placere ce faci, poate ca vei munci tot la feld e mult, insa vei resimti altfel munca depusa.

De altfel, exista doua modalitati de a depasi granitele oboselii in munca. Prima, cea de mai sus. A doua, sa muncesti pentru ca de munca aceea depinde supravietuirea ta. Literalmente. Adica, daca nu vei munci mult, se va pune sub semnul intrebari insasi existenta ta sau a celor dragi.

In concluzie. Indiferent de situatie ai nevoie sa muncesti mult. Munceste. Munceste. Munceste. Fie alegi sa muncesti mult pentru a deveni bun in ceea ce-ti place sa faci si continui sa muncesti, dar macar o faci cu placere, fie alegi sa muncesti mult, dar fara a mai avea si compensatia satisfactiei de a face ceea ce-ti place. Sexi tare, nu-i asa?

Idei indraznete si decizii intelepte.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Importanta Time Management-ului
time-management
În zilele noastre, timpul a devenit o resursă greu de găsit. Petrecem timp tranzitând spaţiul numit generic muncă, îndeplinind diferite sarcini necesare menţinerii sau dezvoltării carierei, apoi ni-l dedicăm activităţilor casnice sau private. Există un principiu cunoscut sub numele de Principiul lui Pareto sau regula 80:20. Acest principiu spune că 80% din ceea ce realizăm într-o zi este produs cu 20% din efortul depus. Restul de 80% din efort generează diferenţa de 20% din rezultate.
%d bloggers like this: