Poti sa bagi un bolt patrat intr-o gaura rotunda?

Poti sa bagi un bolt patrat intr-o gaura rotunda?

Poti sa bagi un bolt patrat intr-o gaura rotunda?

Exemplificarea cea mai elocventa a situatiilor cu care te intalnesti zilnic in activitate este chiar precum aceea din intrebare!

Tu ce raspuns ai da? Priveste poza, da raspunsul si verificati-l in articolul de mai jos.

1. “Nu se poate!”

Aaaaa…pai, asa? Avand in vedere situatia si sensul acestui raspuns, indiferent de argumentele care ii urmeaza, este sinonim cu “Nu pot”. De unde stii ca nu se poate? Poate ca merita sa te gandesti la o alta formulare atunci cand te surprinzi folosindu-te prea des de acest raspuns. Ce ai zice daca ti-ai raspunde tie si le-ai raspunde si celorlalti ceva de genul: Nu am gasit o modalitate sa fac acest lucru…inca.

2. “Da-mi un ciocan si incerc. Daca nu-mi iese, da-mi un ciocan mai mare.”

Ei, da! Hotarat, determinat sa reusesti. E ceva mai bine, insa parca prea ti-ai pus toata energia intr-o singura directie. Riscul este sa-ti pierzi energía si sa mai si faci praf boltul, gaura si ciocanul.

3. “Pot, daca rotunjesc boltul ca sa se potriveasca.”

Mult mai complex raspunsul acesta. In felul acesta arati ca esti dispus sa capeti abilitati noi, altfel nu ai avea de unde sa stii cum sa rotunjesti boltul. Cu acest raspuns te asezi in pozitia celui dispus sa invete, sa se perfectioneze, sa schimbe sistemele, procesele sau procedurile care nu sunt potrivite sau care sunt nerealizabile.

4. “De ce trebuie sa fac asta si la ce te-ai gandit cand mi-ai dat un bolt patrat pentru o gaura rotunda?”

Tocmai ce ai formulat o intrebare complexa. Incerci sa gasesti intentia din spatele problemei si sa-ti faci o imagine mai clara a situatiei pentru a putea lua o decizie mai buna. Raspunsul pe care il vei gasi poate pune la indoiala insasi problema initiala, adica nu accepti imediat ca TREBUIE sa bagi un bolt patrat intr-o gaura rotunda. Nu inseamna ca totul, tot timpul, trebuie pus la indoiala, insa, in lipsa unei astfel de indoieli, risti sa nu progresezi niciodata.

Tu ce raspuns ai dat ?

Idei indraznete si decizii intelepte.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Importanta Time Management-ului
time-management
În zilele noastre, timpul a devenit o resursă greu de găsit. Petrecem timp tranzitând spaţiul numit generic muncă, îndeplinind diferite sarcini necesare menţinerii sau dezvoltării carierei, apoi ni-l dedicăm activităţilor casnice sau private. Există un principiu cunoscut sub numele de Principiul lui Pareto sau regula 80:20. Acest principiu spune că 80% din ceea ce realizăm într-o zi este produs cu 20% din efortul depus. Restul de 80% din efort generează diferenţa de 20% din rezultate.
%d bloggers like this: