Priveste-ti meseria – oricare ar fi ea – ca pe un serviciu pe care il oferi celor dragi

Priveste-ti meseria – oricare ar fi ea – ca pe un serviciu pe care il oferi celor dragi

Priveste-ti meseria – oricare ar fi ea – ca pe un serviciu pe care il oferi celor dragi

Orice meserie are limitarile ei. S-ar putea sa nu-ti ofere un venit multumitor sau s-ar putea ca oamenii cu care lucrezi sa profite de bunatatea si bunul tau simt. Poate ca ti se va parea ca acestia nu-si fac treaba asa cum ai face-o tu in locul lor. Dar, oare de asta faci tu meseria pe care o faci? Ca sa-i judeci pe altii sau ca sa inventariezi conditii de lucru?

Cum ar fi daca ti-ai privi meseria ca pe un serviciu oferit celor dragi tie si in locul acestora ti-ai aseza colegii, sefii si clientii (interni sau externi), iar orice ti se pare acum suparator sa consideri a fi parte din provocarile oferirii serviciului tau? E foarte posibil ca, privindu-ti meseria ca pe un dar de oferit, sa scapi de multe din angoasele si frustrarile pe care le poti trai la munca. Concentreaza-te pe ceea ce poti oferi tu celor din jur, pe oportunitatile de a aduce bucurie, exuberanta si veselie celor cu care lucrezi si acestea ti se vor intoarce inzecit. Fii un far luminos, fii ceea ce ti-ai fi dorit sa vezi in momentele tale cele mai grele la colegii tai. Da-le incredere, fa-i sa zambeasca, fa-i sa se simta speciali. Gandeste-te la ei ca la cei dragi tie si ofera-le cel mai inalt nivel de servicii posibil, facandu-ti meseria.

Poate ca nu intotdeauna ti se pare asa, dar meseria ta ESTE parte din aceasta minune de a fi. Bucura-te si in felul acesta de minunea de a darui prin ceea ce faci, sa faci bine ceea ce faci si de placerea de a invata alaturi de ceilalti sa-ti faci din ce in ce mai bine meseria.

Idei indraznete si decizii intelepte.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Importanta Time Management-ului
time-management
În zilele noastre, timpul a devenit o resursă greu de găsit. Petrecem timp tranzitând spaţiul numit generic muncă, îndeplinind diferite sarcini necesare menţinerii sau dezvoltării carierei, apoi ni-l dedicăm activităţilor casnice sau private. Există un principiu cunoscut sub numele de Principiul lui Pareto sau regula 80:20. Acest principiu spune că 80% din ceea ce realizăm într-o zi este produs cu 20% din efortul depus. Restul de 80% din efort generează diferenţa de 20% din rezultate.
%d bloggers like this: