Sa punem parlamentarii la munca! Relaxati, le zboara mintea la prostii!

Noi ne-am cam facut treaba! Am evitat sa derapam grav pe drumul catre nicaieri. Da, dupa ce ca nu ducea nicaieri oricum, noi, prin Nea Ciordache, o apucasem aiurea si pe drumul asta. Da, am iesit in strada, am strigat, am marsaluit, am convins prin tenacitate can e dorim democratie. Dar e suficient? Ce facem maine? Gata cu democratia?

Iti propun drag cititor sa fii, pe de-a-ntregul seful alesilor tai, sa te interesezi pentru ce-si primesc banii si care le este activitatea. Chiar asa, seful tau ca si sefii mei, te tot intreaba cu ce te-ai ocupat in timpul orelor tale de lucru, te evalueaza, iti cantaresc performantele si te fac raspunzator de rezultatele obtinute. Fa si tu la fel cu parlamentarii tai.

Hai sa vedem cu ce s-au ocupat ai nostri de cand au fost alesi si pana acum. Din Dolj, judet mare, avem 10 deputati(incluzand-o si pe Olguta, devenita ministru) si 4 senatori. Ti-i iau la rand cu informatiile pe care le-am putut gasi eu, cautand pe Google.

Ion Calin deschide lista deputatilor doljeni. Am gasit ca poti sa-i scrii pe adresa de email ion.calin@cdep.ro, am gasit si o adresa a cabinetului parlamentar pe Mihail Kogalniceanu, nr. 17 si chiar si un numar de telefon 0251524388. De pe 21 decembrie 2016, data validarii mandatului actual, domnul Calin a grait doar o singura data, la juramant. In rest…nimic.

Ion Cupa, deputat din 2012, la a doua legislatura, deci, poate fi contactat la ion.cupa@cdep.ro sau pe pagina lui de Facebook. In rest, n-am gasit nimic altceva. In actuala legislatura a jurat. Atat.

Nicolae Giugea nu apare cu adresa de email pe pagina Camerei Deputatilor, nu am reusit sa aflu unde este si cum poate fi contactat la cabinetul parlamentar, dar are pagina pe Facebook. O luare de cuvant, 3 propuneri legislative si o motiune – asta este activitatea de pana acum a deputatului nostru.

Peta Eliza Madalina este la primul ei mandat si e mult mai activa pe Facebook decat in Parlament. Acolo a vorbit 32 de secunde. Atat. la juramant.

Alexandra Presura este, de asemenea, la primul ei mandat (sa fie spornic!!!). Ca si colega de mai sus, tot pe Facebook o gasesti mai usor decat la microfonul parla mentului. Pacat, e membra in Comisia de politica economica, reforma si privatizare si ar fi ceva de treaba pe acolo.

Adrian-Claudiu Prisnel, a adunat din decembrie pana acum o initiativa legislativa si o motiune. Poti sa-l contactezi la adrian.prisnel@cdep.ro sau aici, pe Facebook.

Florinel Stancu reia seria mutilor din Parlament. florinel.stancu@cdep.ro pare a fi adresa lui de email si are si pagina pe Facebook.

Stroe Ionut Marian vine tare din urma cu 3 propuneri legislative si o motiune, toate in legislatura asta. E deputat din 2008 si are 2 adresa de email – ionut.stroe@cdep.ro si 
ionutstroe9@yahoo.com – plu Facebook. Aaaa…si era sa uit…are si pagina web personala. Aaa…nu, n-are, e in constructie.

Elena Alina Tanasescu nu a vrut sa deranjeze pe nimeni. Deloc. Asta este, poate prinde curaj mai tarziu si devine, in sfarsit activa. N-am gasit mare lucru despre ea. Poate reusesti tu.

Despre Lia Olguta Vasilescu o sa scriu cu alta ocazie, momentan, pe langa treaba pe la minister, se ocupa cu organizarea unui super miting al simpatizantilor PSD. O las sa se pregateasca. Am senzatia ca o va face ca si Dinamo pentru Liga Campionilor.

Elena-Lavinia Craioveanu deschida lista senatorilor. Poti sa o contactezi la grup psdsenat2016@gmail.com. In rest, ar mai fi profilul pe Facebook. Membra a doua comisii parlamentare pe care le-a vaduvit pana acum de vreo interventie. Nici cu plenul n-a avut treaba.

Mario-Ovidiu Oprea este campionul interventiilor parlamentare. 17 luari de cuvant in plen, o motiune, o initiativa legislativa. Are adresa de email mario.oprea@senat.ro si Facebook.

Iulian Claudiu Manda straluceste prin discretia cu care isi face simtita prezenta in Senat. Tace intelept sau prosteste. Doar el stie pentru ca n-a fost auzit citind decat juramantul. Scrie-i pe psdsenat2016@gmail.com sau, direct, pe Facebook.

Radu Cosmin Preda incheia seria celor 14 parlamentari doljeni. O incheie tacut ca sa nu strice obiceiul pe care si l-a facut in Parlament. Tace si…numai el stie ce face. Ia, scrie-i tu la psdsenat2016@gmail.com sau aici ca sa-l lecuiesti de timiditatea care l-a cuprins dupa juramant.

Da, partidul pe lista caruia au intrat in Parlament este irelevant. Important este sa ii punem la treaba. Fiecare dintre ei ar trebui sa se gaseasca in slujba noastra, iar noi, ca manageri de succes ai vietii noastre, ar trebui sa ne amintim ca functia de monitorizare si control este esentiala pentru obtinerea rezultatelor scontate si a atingerea obiectivelor propuse. Sa-i puneam la munca! Eu, mi-am propus ca lunar sa le fac o vizita sau sa le scriu, sa-i sun, in fine, sa-i contactez cumva si sa-i intreb ce au facut ei la serviciu lor. Ca ei imi colecteaza taxele din munca mea. Hai si tu! Ajutai sa se simta utili si importanti.

Idei indraznete si decizii intelepte!

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Importanta Time Management-ului
time-management
În zilele noastre, timpul a devenit o resursă greu de găsit. Petrecem timp tranzitând spaţiul numit generic muncă, îndeplinind diferite sarcini necesare menţinerii sau dezvoltării carierei, apoi ni-l dedicăm activităţilor casnice sau private. Există un principiu cunoscut sub numele de Principiul lui Pareto sau regula 80:20. Acest principiu spune că 80% din ceea ce realizăm într-o zi este produs cu 20% din efortul depus. Restul de 80% din efort generează diferenţa de 20% din rezultate.
%d bloggers like this: