Să simţi, să vezi, să atingi, să guşti

Să simţi, să vezi, să atingi, să guşti. Despre asta este vorba într-o degustare reuşită.

Asta am făcut joia trecută la un nou eveniment al Asociaţiei Blogerilor Olteni, Brânzeturi cum se cu…Vin 22. Să purcedem metodic, cronologic la treabă.

Ne-am adunat, joi, 24.05.2018, la Craft Pub, poate ştiţi locul, vis-a-vis de Casa Studenţilor. Totul aranjat frumos pentru a primi tinerele vinuri ale Dobra Wine însoţite de maturele brânzeturi Delaco.

Tinereţea vinurilor este scoasă în evidenţă şi de etichetele lascive, care îi permit imaginaţiei să zboare către gânduri impudice încă de la primul pahar. Bine, poate de la doilea, dar cine a stat să numere paharele unui vin produs pe Dealurile Păgâne.

Ovidiu Frâncu a ales vinurile, iar Daniel Botea a făcut combinaţiile:

1. Sauvignon Blanc demisec – Mozzarella Delaco

Vinul mi-a lăsat o plăcută aromă dulceagă pe cerul gurii şi am apreciat lipsa de duritate. Da, ştiu că pot să-ţi mai vorbesc despre gustul fructat şi altele de genul acesta, însă n-ar mai avea nici un farmec dacă  ţi-aş spune eu toate acestea. Descoperă-l singur. Te asigur că merită să te sprijini pe el pentru o întâlnire reuşită cu prietenii.

2. Traminer Roz Sec – Havarti Delaco D’Exceptie

Pentru mine a fost o descoperire entuziasmantă. Traminerul din colecţia Pogany a fost preferatul meu. Slăbiciunea mea pentru trandafiri m-a făcut să aleg fără să clipesc gustul specific al acestui Traminer Roz. Bun, frate. Dacă vezi pe undeva ia câteva sticle în plus şi contacteaza-mă.  Descoperire de mai devreme a venit la pachet cu o alta: Havarti Delaco. Reţeta daneză, gustul e delicat. Brânza este exotică, vinul este înmiresmat, iar rezultatul este tandru.

3. Cadarca Rose Sec – Cascaval Sofia Delaco

Cadarca a fost o altă descoperire pe care a făcut-o la eveniment. Încă vreau să mă dumiresc cu acest vin, încă nu ştiu de unde să-l iau. Cu aciditate ridicată şi uşor, îl recomand pentru petreceri de băieţi care au multe de vorbit.

4. Merlot Rose Demidulce – Brie au bleu – Ile de France

Uite un Merlot care şi-a lăsat taninul acasă şi care a reuşit să-şi păstreze caracteristicile soiului. Cred că este un alt pariu al producătorului care poate fi câştigător dacă îşi găseşte publicul potrivit.

5. Pinot Noir Sec – Grana Padano Delaco D’Exceptie

Un clasic. Bărbătesc şi apreciat de doamnele şi domniţele ce îi intră în raza de acţiune. E drept că are concurenţă serioasă, dar vinificatorul a făcut o treabă minunată cu el. Felicitări.

6. Feteasca Neagra Sec – Irish Cheddar Delaco D’Exceptie

În fine, preferatul doamnelor – secul Fetească Neagră a strâns voturi suficiente şi m-a făcut să mă întreb dacă e ceva în neregulă cu mine şi preferinţa mea pentru Traminer. Sigur nu. Totul e în regulă. Până la urmă ştiu că singurul motiv pentru care aş avea nevoie de un vin roşu ar fi ca să-mi sclipească puţin mai intens ochii.

Dobra Wine vine cu un vin dintr-o zona în care, în mod normal, nici nu se coc strugurii. E un pariu cu natura şi cu prejudecăţile. Depinde de tine dacă e unul câştigător.

Povestea continuă la Degustari cum se cu…Vin.

Idei îndrăzneţe şi decizii înţelepte.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Importanta Time Management-ului
time-management
În zilele noastre, timpul a devenit o resursă greu de găsit. Petrecem timp tranzitând spaţiul numit generic muncă, îndeplinind diferite sarcini necesare menţinerii sau dezvoltării carierei, apoi ni-l dedicăm activităţilor casnice sau private. Există un principiu cunoscut sub numele de Principiul lui Pareto sau regula 80:20. Acest principiu spune că 80% din ceea ce realizăm într-o zi este produs cu 20% din efortul depus. Restul de 80% din efort generează diferenţa de 20% din rezultate.
%d bloggers like this: