Somnul natiunii si ratiunii naste intotdeauna monstri, niciodata zane!

Somnul natiunii si ratiunii naste intotdeauna monstri, niciodata zane! Hai afara! Hai sa radem si sa cantam pana cand ei vor intelege ca suntem satui de minciuna si mizerie, de furt si prostie, de mitocanie si ipocrizie, de coruptie si foamete, de smecherii si aranjamente. Hai afara sa radem si sa cantam atat de tare incat, cu bucuria noastra de a fi impreuna pentru un motiv comun, sa topim frigul de afara si sa inghetam blestemata de ordonanta. Sau, poate, vom plange.

Pe tine, profesore, te chem afara cu tot cu sindicatele tale. Nici astia nu ti-au dat 6% din buget, hai, intra-n greva si arata-le ca nu te pot cumpara cu 1-200 de lei. Arate-le ca esti demn de titlul de dascal si mai arata-le ca, pentru tine, a fura e grav si ca tu iti respecti munca, respecti educatia pe care le-o dai copiilor nostri. Fii un exemplu de civism pentru ei si pentru noi. Te rog, nu ma lasa sa cred ca aprobi furtul unei natiuni, ca protestezi doar pentru 2 kg de carne in plus.

Pe tine, doctore, te chem in strada si pe tine, asistenta, te chem in strada. Cu pancarte si lozinci impotriva unei ordonante, la fel cum ai facut mai asta vara pentru inca 5% la salariu. Acum va chem sa le spuneti si voi, si astora, ca v-ati saturat sa va faceti meseria in cabinete insalubre, cu instrumentar depasit si infectat, fara fese si pansamente. Din miliardul de euro despre care ei spun ca nu e grav ca s-a furat deja ai putea sa le ai sa rezolvi multe. Fiti un exemplu de demnitate pentru pacientii vostri. Va rog, nu ma lasati sa cred ca sunteti amortiti de spaga si spert, ca sunteti multumiti cu banii in plic.

Pe tine, lider de sindicat, te chem in strada. Iti multumesc ca esti solidar cu protestele mele si mi-ar placea si mai mult sa-mi fii alaturi, sa le aratam ca suntem uniti impotriva coruptiei care ti-a devalizat fabrica si ca tu chiar crezi ca pana la Dumnezeu, pe cei care ti-au lasat colegii fara locuri de munca, ii poate bate si legea. Banii obtinuti de ei, prin furt, hotie si contracte cu dedicatie au distrus economia tarii tale si au creat patronii de carton care ti-au concediat rudele si prietenii. Fii un exemplu de lupta. Te rog, nu ma lasa sa cred ca singurul tau interes este sa-ti prelungesti sefia pana ce, poate, vine vreun partid sa-ti dea deputatia pentru ca ti-ai scos oamenii la greva cand erau ceilalti la putere.

Pe tine, politist, te chem in strada sa le spui astora ca tu intelegi sa aperi legea chiar si impotriva guvernului, ca pentru tine legea-i lege nu-i tocmeala, ca pentru tine furtul se pedepseste, indiferent de cine-l face si cat fura, ca pentru tine 200.000 de lei sunt multi, ar dracului de multi si ca nu admiti sa aperi o lege care-i protejeaza pe hoti. Te rog, fii un exemplu de moralitate pentru noi toti si fii cu noi, afara, in strada. Te rog, nu ma lasa sa cred ca stii doar sa te ascunzi pe drumurile publice pentru a descoperi cine a mai depasit viteza, fara sa stii ca in satul in care tu pandesti un imbecil are un arsenal acasa si, cand e suparat, iese in strada si impusca oameni.

Pe tine, functionar fiscal, te chem in strada. Da, da, chiar pe tine care mai ieri ai pus in plicuri scrisorile cu obligatiile fiscale ale mele ale mele si ale celorlalti ca mine care astazi stam in starada. Pe tine, te-as vrea langa mine pentru a le arata lor, hotilor, ca si obligatiile lor fiscale trebuiesc onorate, ca, pentru tine, colectarea banilor la buget este o datorie de onoare si ca vrei sa o faci, indiferent de la cine trebuie sa te duci sa colectezi. Te rog, fii un exemplu de corectitudine pentru orice contribuabil si vino langa mine in strada. Te rog, nu ma lasa sa cred ca esti acolo doar pentru ca ai fost pila cuiva si tocmai impotriva acelui cuiva ar trebui sa protestezi.

Pe voi, dragi pensionar, cei ce ne sunteti tati, mame, unchi, matusi, bunici si care ati muncit o viata sa ne cresteti, sa ne educati, care ne-ati spus ca a fura si a minti e urat si care ne-ati spus mereu ca ne  vreti integri si OAMENI MARI, va chem in strada langa noi. Da, noi am invatat sa nu furam, muncim din zori si pana-n seara, ne crestem copii si ne luptam in fiecare zi pentru un trai mai bun, dar se pare ca ei n-au avut parinti sau bunici la fel de extraordinari ca noi. Va rog, veniti si noi si rezolvati-le lipsa de educatia. V a rog!

Hai afara la plimbare/Ordonanta s-o-nghetam/DRUIE MAGNEA sa-i uram!

Idei indraznete si decizii intelepte!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Importanta Time Management-ului
time-management
În zilele noastre, timpul a devenit o resursă greu de găsit. Petrecem timp tranzitând spaţiul numit generic muncă, îndeplinind diferite sarcini necesare menţinerii sau dezvoltării carierei, apoi ni-l dedicăm activităţilor casnice sau private. Există un principiu cunoscut sub numele de Principiul lui Pareto sau regula 80:20. Acest principiu spune că 80% din ceea ce realizăm într-o zi este produs cu 20% din efortul depus. Restul de 80% din efort generează diferenţa de 20% din rezultate.
%d bloggers like this: