Timp bine investit la Brânzeturi cu se cu..Vin

Timp bine investit a fost acum o săptămână când am fost la o nouă editie a Brânzeturi cu se cu..Vin. Asociatia Bloggerilor Olteni si DictionarCulinar.ro au organiyat cea de-a 19-a ediţie a acestui eveniment. De data aceasta, pe lângă brânzeturile Delaco, am avut vinurile de pe Domeniul Vlădoi, din zona Dobrogei.

Am fost, din nou, oaspeţii Restaurantului Marmara, a cărui crama ne-a mai fost gazdă primitoare şi cu alte ocazii bahice. Aşadar, prieteni, vorbe alese, vinuri îmbietoare, atmosferă destinsă, discuţii aprinse, pe scurt, civilizaţie. Despre un strop de civilizaţie te invit să citeşti şi ultimele paragrafe. Acum revin la evenimentul nostru frumos.

Lista degustărilor e lungă:

  1. Cabernet Sauvignon Alb Anca Maria 2016 – Mozzarella + busuioc
  2. Sauvignon Blanc Anca Maria 2016 – Brie – Ile de France + covrigei Grand Papa
  3. Chardonnay Pivnita Basarabilor 2016 – Havarti + pere
  4. Pinot Grigio Rose fumee 2016 – Maasdam + struguri roz
  5. Cuvee Primeur Anca Maria 2016 Feteasca Neagra, Syrah si Merlot – Gouda + piper mozaic + covrigei
  6. Cabernet Sauvignon Dinastia Basarabi 2013

 

Pentru mine, cea mai reuşită a fost prima. Să vezi şi să guşti un Cabernet Sauvignon, vinificat în alb, e o desfătare. Mozzarella completează decorul. Te îndemn, dragă cititorule, ca în sezonul ce va veni de pe şezlongul tău, privind marea, să ai în vedere vinurile locale, în special cele vinificate de mezina familiei Vlădoi, Anca Maria. Vinuri tinere, ca şi ea. Încearcă-le.

Acum revin la o mică lecţie de civilizaţie. Ştii, spuneam că o să revin pe marginea acestui subiect. Eram ieri într-un centru comercial mare şi…shopping uşor. Am ajuns la case şi mi-am amintit de bună creştere sau, în cazul de faţă, de lipsa ei.

Cred că ţi s-a întâplat şi ţie. Ia, să vezi. Ajung în faţa benzii pe care îţi pui produsele, în faţa mea erau 2 persoane cu produsele îngrămădit aliniate. Primul la rând era un domn la vreo 45-50 de ani care facuse cumpărături ca pentru o întreagă săptămână. Când l-am văzut că îşi extrage şi vreo 5 plase, am ştiu ce urmează. Din păcate, prea des văd asta. Casierul trecea produsele peste casa de marcat, auzeam bip, bip, bip, iar concitadinul meu desfăcea plasele, îşi sorta produsele, le aşeza în plasele potrivite, conform organizării din mintea sa. Le aşeza tacticos în coşul pe roţi cu care îşi cărase produsele până în zona caselor de marcat şi a început să-şi caute banii. Totul a durat vreo 5 minute, poate mai mult. Şi toate astea pe timpul meu. Eu a trebuit să-i dau din timpul meu acestui necunoscut pentru ca lui să-i fie mai uşor.

Bă…nene…dacă tot ai coşul ăla mare şi încăpător, pune cumpărăturile în el, plăteşte şi NU-MI MAI IROSI TIMPUL MEU cu organizarea ta. E de bun simţ să te organizezi pe timpul tău şi să nu iroseşti timpul altora. E timpul meu şi prefer să mi-l petrec cum vreau eu şi nu cum vor alţii. Ei? Te-ai întâlnit şi tu cu această situaţie? Acum întrebarea mai grea: tu de care parte a poveştii erai când ţi s-a întâmplat ceva asemănător?

Acum, revenind la timp. Păi decât să dau eu câte 5 minute ici, alte 10 colea, nu mai bine le adun eu şi mi le petrec frumos cu prieteni. La prieteni şi timp de calitate mă gândeam eu în timp ce individul îşi organiza plasele. La vinuri alese şi brânzeturi fine.

Inovaţie. Lejer. Plăcere.

Idei îndrăzneţe şi decizii înţelepte.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Importanta Time Management-ului
time-management
În zilele noastre, timpul a devenit o resursă greu de găsit. Petrecem timp tranzitând spaţiul numit generic muncă, îndeplinind diferite sarcini necesare menţinerii sau dezvoltării carierei, apoi ni-l dedicăm activităţilor casnice sau private. Există un principiu cunoscut sub numele de Principiul lui Pareto sau regula 80:20. Acest principiu spune că 80% din ceea ce realizăm într-o zi este produs cu 20% din efortul depus. Restul de 80% din efort generează diferenţa de 20% din rezultate.
%d bloggers like this: